Brugernavn Password

Links

Under "Materialer" finder I regler for EBG samt nyttige informationer om deltagelsen.

Brug virkeligheden i din undervisning

Læs EBG's nye folder fra 2016 med interviews og billeder

 

EBG folder

 

 

 

Hvad er EBG

European Business Game er en iværksætterkonkurrence for unge på landets gymnasier om at etablere den bedste fiktive virksomhed.  

Eleverne skal i projektgrupper på 3-5 personer etablere en fiktiv virksomhed, hvor de bliver udsat for en række af de problemstillinger og udfordringer, der forekommer ved etablering af selvstændig virksomhed. Gennem European Business Game lærer eleverne, at livet i en virksomhed er præget af konstante forandringer.

Eleverne tager udgangspunkt i deres egne forretningsideer og gennemgår hele processen fra idéskabelse over konkretisering af forretningsplanen og markedsundersøgelse til budget og finansieringsplan.

Kontakt til erhvervslivet
Som en del af forløbet har eleverne kontakt til det lokale erhvervsliv, herunder kontakt til lokale banker og virksomheder, som stiller rådgivere/konsulenter til rådighed for eleverne. Eleverne får dermed et godt indblik i, hvordan virksomhederne arbejder i det daglige, samtidig med at virksomhederne tidligt får kontakt til kommende medarbejdere.

I European Business Game bliver den økonomiske teori anvendt i praksis, og det giver eleverne en forståelse for de udfordringer, der findes i erhvervslivet. Erfaringerne viser, at en større del af de unge, der har deltaget i European Business Game, er mere motiveret til at søge en karriere i erhvervslivet end andre gymnasieelever.

Skoler udvælger de bedste hold i egne skolefinaler. Disse hold deltager i lokale semifinaler, hvor finalisterne fortsætter til en dansk finale. 

 

Foreningen af Lærer i Danmark ejer konceptet i Danmark. FinansDanmark har været hovedsponsor for EBG siden 2009,  men har været med i EBG siden 1992, hvor EBG startede i Danmark.

 

Hvem kan deltage?

STX: Erhvervsøkonomi og innovation


HHX: Afsætning, virksomheds-økonomi, innovation og erhvervscase


Har du spørgsmål?

EBG-hjemmeside og rapportværktøj kontakt ebg@finansraadet.dk

Ang. konkurrencen kontakt

FLE/STX: Sofie Kærn Heding 
sofie.k.heding@aasg.dk​​​

DRØF/HHX: Sascha Christensen 
sasc@fhavnhs.dk